Focallure Make Up Review .

Hi gais.

Korang pernah dengar jenama ni? Famous betul kat Shopee, bukan je sebab ada good review tapi jugak harga yang murah namatey. Memang tahap berbaloi lah



Kalau korang nak tanya tahap originality, I sendiri tak dapat confirmkan. Tapi setakat ni takde bad review ala ala produk timbang kilo tu kahkah. Jadi I anggap dia ala ala makeup murah macam di Mr DIY, Daiso, Eco Shop dan sebagainya. 

Untuk kepastian lanjut, korang boleh Google lah. Ada mat saleh buat review jugak.

Macam biasa barangan dari China memang ambil masa woi. Tapi idok ler lama sangat. I order 25.02 lepas tu 04.03  dah sampai. Pukul 7.29pm weh orang tu hantar. Mekaseh!!!!!




I paling jatuh cinta of course dengan palette dia. Tengok lah warna dia tu. aduhh. 

Everchanging

RM 14.50


Sweet As Honey 

RM 18


As you can see, pigmented wehh. Memang taraf taraf high end makeup ni. Kaler lawa, striking, tempting, ha semua ada lah



Selain tu I ada jugak beli 

Foundation- RM 7
Concealer- RM 5.30

Ha lepas tu Palette Honey tu ada cermin takde brush. Everchanging tu pulak ada brush kecik tu sebatang. Bulu dia best oi. Bukan jenis senang tercabut tu. 


Haruslah I tak sempat nak pakai semua warna dulu. Setakat ni I banyak pakai  Sweet As Honey je dulu. Warna memang wow. Ni dalam bilik gelap malap ni. Imagine kat luar. fuhh dari jauh ko nampak Cici datang hahaha.


Okay lah nanti I review one by one okayy. Btw nama kedai yang I beli kat Shopee tu : focallure.os

Boleh la try cari situ. adios

Toodles.xoxo


No comments:

Post a Comment