Koleksi RTW Pre Hari Raya Fashion Show | iNorrela

So last weekend I berkesempatan menghadiri Hi Tea & Fashion Show yang dianjurkan oleh iNorrela tau. Basically, fashion show ni menghimpunkan beberapa local fashion designer untuk Ready-To-Wear collection sempena Aidilfitri ni.


Kalau tengok semua rekaan memang nampak trendy, stylo dan modern. Memang kena dengan trend terkini dan kena dengan citarasa setiap peringkat umur. Tahniah kepada pihak pengajur kerana berjaya menghimpunkan para pereka dalam satu tempat.

Funz Kaftan

Kaftan memang sesuai dipakai oleh pelbagi peringkat umur untuk apa jua majlis. Untuk perayaan ke, acara formal ataupun menghadiri jemputan perkahwinan. Korang boleh tengok pelbagai design menarik dengan warna yang cantik di IG Funz Kaftan okay. 


Tuhfah

Rekaan baju baju Tuhfah ni mengambil inspirasi dari pereka fesyen Elurun Rashid yang mana baju-bajunya memperlihatkan si pemakai sebagai bertenaga, bersemangat tinggi dan dalam yang sama diinspirasikan dari pelbagai etnik. Rekaan penuh gaya sesuai dengan pelbagai size. 



Dahlia By Deep

Baju baju yang dari Dahlia ni ada dijual di Metrojaya, Midvalley. Jadi kalau korang nak tengok sendiri baju baju ni, jangan lupa singgah okay. 





Vini G

Vini G ni memang one-stop-centre. Bukan je ada RTW, tapi juga ada menyediakan servis sewa baju pengantin, event dan sebagainya. Kalau korang nak custom baju ikut citarasa korang pun boleh



Mysara




Evey By JD

Jenama ini menghimpunkan baju baju rekaan modern dan penuh gaya. I rasa rekaan macam ni sesuai dipakai bukan saja untuk Raya tapi untuk casual juga. Simple dan cantik kan?



Sambil sambil menonton pertunjukan fesyen , Puan Norrela sempat menghiburkan kami dengan nyanyiannya. Korang boleh search di Youtube - Norrela Moonstruck atau klik link ni Youtube . Lagu lagu beliau penuh motivasi dan berinspirasi. 



Tahniah diucapkan kepada all designers dan juga kepada Puan Norrela sendiri selaku penganjur. Hope to see more local designer di atas pentas. 

Jangan lupa follow Instagram mereka okay. 




1 comment:

  1. Wahhhh Cici! advance dah skrang. Dah attend fashion show gitteww...tahniah babe..semoga terus maju ke hadapan yer. Jangan perut yg ke depan sudahhh..hahaha! larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete