Aplikasi Cari Kerja | SlingApp


Sekarang semuanya dihujung jari je kan. Nak cari kerja pun senang sebab ada aplikasi memcari pekerjaan yang bakal memberi kemudahan kepada orang ramai


 SlingApp ,aplikasi mencari pekerjaan yang mencatatkan pertumbuhan terpantas di Malaysia mensasarkan lebih daripada satu juta padanan kerja dari 10 jenis industri untuk golongan muda yang berusia antara 18 hingga 30 tahun. Menerusi usahasama terbaharu dengan program eRezeki, program ini dijangka memberi manfaat kepada golongan isi rumah berpendapatan rendah supaya dapat meningkatkan taraf. 

Dikenali sebagai ‘Tinder untuk pekerjaan’, SlingApp membantu golongan muda mencari pekerjaan bertaraf bukan eksekutif sama ada sepenuh masa, separuh masa atau latihan amali (internship) dengan mudah. Ha takde alasan lagi untuk payah mencari kerja kerana Pengguna kini boleh swipe ke kiri atau kanan dan mendapatkan kerja yang bersesuaian daripada pelbagai industri menerusi aplikasi ini.


Pihak SlingApp berhasrat untuk melancarkan pelbagai kempen bagi mendekati golongan B40 di seluruh negara untuk mendaftar dan mendapatkan padanan kerja. Sejak pelancarannya pada tahun 2017, SlingApp telah berjaya memadankan 40,000 orang belia dengan lebih 2,000 syarikat termasuk jenama global besar seperti Digi Communications, AEON, Tony Roma’s dan Public Mutual. Majikan tersebut telah mengiklankan lebih daripada 5,000 jawatan kosong di aplikasi tersebut. Apa yang menariknya, golongan belia dalam lingkungan usia antara 21 dan 26 tahun menyumbang sebanyak 58% pada pangkalan data pengguna di SlingApp. 

Proses saringan pertama sebelum memilih mana-mana calon kini dipermudahkan dengan pengenalan ciri-ciri Auto-Interviu (AI) yang membantu majikan mendapatkan maklumat lanjut dengan menghantar 5 soalan khas kepada calon sebaik sahaja mendapat padanan. Lebih daripada 72% calon yang melalui proses AI ini berjaya menjimatkan masa sehingga 70% berbanding teknik temuduga tradisional. 

Dalam tempoh terdekat, SlingApp mensasarkan untuk meluaskan carian pekerjaan di luar kawasan Lembah Klang termasuk Pulau Pinang dan Johor. Mereka juga berhasrat untuk mengembangkan operasinya di negara jiran seperti Singapura, Thailand, Indonesia dan Filipina.


Ha , menarik bukan. So tunggu apa lagi. Jom download aplikasi ni dan muka mencari kerja . Bukan tu je , boleh juga share dengan kawan kawan yang lain. Mana tau boleh kerja di tempat yang sama. Layari www.slingapp.my untuk maklumat lanjut.

Comments

  1. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts