Skip to main content

Wagyu Skewer Viral Lot 10 Bukit Bintang

Wela-Dum Ampang

Haluu gais. Penat teruk hari ni, I buat food review 3 tempat. Nanti I update yang tu. Dah masuk 30 ni, baru jalan sikit dah sakit kaki. I keluar 10am-4pm, aduh aduh. Lenguh. 

On the way balik, Ocin text 

"Balik tu bawa lah buah tangan" 

Lol baiklah. I pun pusing Bukit Indah cari apa yang boleh dibeli. Ternampak kedai ni.

Pernah nampak viral dalam group Ampang dulu, tapi terlupa pulak nak terjah. Maklumlah, lagi dekat lagi lupa ye tak. Selalu food hunting tempat jauh je.


Kedai ni tersorok sikit belakang balai polis Bukit Indah. Masa I sampai dah 4pm macam tu, kosong je kedai.





I suruh budak budak order ikut pilihan masing-masing.

Strawberry Fresh Milk - RM9.90
Mango Fresh Milk- RM9.90
Mixberry Fresh Milk- RM9.90

Menarik betul. Lepas tu untuk apaknya I order Honey Comb Ice Cream - RM 12.90


Fuhh laju laju drive balik sebab tak sabar nak makan. 

Ocin approved! Katanya sedap sangat. Sesuap pun tak offer kat I ye, sobs. 

Untuk Fruity Series anak anak punya tu, bekasnya memang panjang. Minum half dah kenyang. Hehe. Tapi memang sedap, creamy. 

Berbaloi dengan harga.

Apa lagi, bila dan puas hati I pun tinggalkan good reviews di Google Maps. Semoga membantu orang lain kalau nak cari info juga. 






 

Comments

  1. Amboi meriah makan hari itu. Hehe nampak macam menyihatkan pula minum air begitu.

    ReplyDelete
  2. Kalau budak2 memang sukalah minuman macam ni kan, meriahhhh!

    ReplyDelete
  3. Minuman macam ni kalau kena dengan tekak memang best lah. Manis manis buah dan creamy memang sedap :)

    ReplyDelete
  4. Hubby punya yang mahal.. Sian cici tak dapat merasa.. Sabo ya.. hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu