Nikmati Teh Segar Moden Dari ARISSTO

Tea is a religion of the art of life  - Kakuzo Okakura

Sekarang para pencinta teh boleh menikmati teh yang baru di-brew. Ahh sedapnya terbayang pula bau wangi dan rasa yang smooth. 

TeaPresso- Art of Tea

Siapa yang tak kenal dengan jenama ARISSTO, yang popular dengan kopi Italy. Kalau sebut jenama ni mesti terbayang kopi mewah kan? Ha baru-baru ni ARISSTO melancarkan 5 variasi TeaPresso kapsul teh iaitu 

Pure Green Tea (Prince)
Pure Ceylon Black Tea (The King)
Pure Ceylon Black Tea with Rose Flavor (Princess)
Pure Earl Grey Tea with Bergamot Flavor (Earl)Pure Ceylon Black Tea with Passion Fruit Flavor (The Queen)



Bila sebut je ARISSTO mesti terbayang coffee dari Italy. Kali ini jenama besar ARISSTO membawa teh di dalam teknologi kapsul. Menarik bukan? Sekarang ni kalau nak minum teh yang dibrew segar senang je. Cuma letakkan kapsul ke dalam mesin brewing tekanan tinggi ARISSTO dan dengan satu sentuhan ekstrak daun yang terkandung di dalam kapsul akan proses menjadi secawan teh. Cepat je tau lebih kurang 30 saat je!

Team ARISSTO mengembara ke seluruh China, India, Sri Lanka dan Eropah untuk mencari daun teh berkualiti tinggi dan bunga-bungaan segar. Kalau nak tahu, series of healthy, stress-free and wellness tea such as Sri Lanka Black Tea, wangian teh hijau, Earl Grey tea dan passion fruit black tea direka khas oleh ARISSTO sendiri. Di masa akan datang, mereka juga merancang untuk mempunyai rangkaian teh kesihatan dan teh cina signature tersendiri.

ARISSTO Capsule Tea

Pure Ceylon Black Tea
Teh hitam berkualiti tinggi dari Sri Lanka , kaya dengan rasa teh untuk dijadikan susu teh English atau pun teh bunga

Pure Ceylon Black Tea With Passion Fruit Flavor
Tambah buah markisa semulajadi di dalam Ceylon Black Tea yang pekat, hasilnya rasa yang menyegarkan dengan rasa buah.

Pure Green Tea
Green Tea berkualiti dari Sri Lanka dengan aroma buah dan rasa segar

Pure Ceylon Black Tea with Rose Flavor
Tambah perasa rose semulajadi ke dalam Ceylon Black Tea untuk rasa lembut dengan bau bungan

Pure Earl Grey Tea with Bergamot Flavor
Minyak bergamot semulajadi dicampur dengan Ceylon Black Tea dengan rasa buah oren yang manis

Pelbagaikan Varisai Teh Mengikut Citarasa

Jangan tak tahu ye, korang boleh mempelbagaikan rasa dalam minuman teh korang. Boleh tambah madu, susu, kiub ais ataupun apa sahaja buahan segar. Kalau nak tambah susu atau kopi pun boleh, ala ala teh style Hong Kong ataupun bagi pencinta latte, korang pun boleh nikmati minuman kegemaran korang


Lemon Earl Grey Tea 

Pencinta earl tea? Anda boleh memilih ARISSTO Earl Grey Tea yang dihidangkan dengan sepotong lemon untuk menjadikan ia secawan teh berperisa unik






Strawberry Lemon Green Tea

Kalau nak rasa segar , I would suggest to try this. A capsule of ARISSTO Green Tea dihidangkan bersama strawberry segar, jus lemon dan juga kiub ais untuk menjadikan ianya hidangan yang menyegarkan. 


Rose Tea Latte

Teringin secawan teh yang wangi dan smooth? You should try this. Satu kapsul ARISSTO Princess Rose Tea Latte, 2 kapsul susu dan beberapa kelopak bunga mawar. 

Bukan sahaja menangkan, malahan juga insta-worthy. Worth trying!



Hot Ginger Tea

Campur 1 kapsul ARISSTO The King Rose Tea Latte bersama jus halia bagi mendapatkan secawan Teh Halia Panas. Kalau takde jus halia, boleh ganti dengan hirisan halia.

Sesuai la kalau rasa tak sedap badan kan. My dad would definitely love this!


Iced Black Tea with Mint

Satu kapsul ARISSTO The  King Pure Ceylon Black Tea with Rose Flavor dicampur dengan daun pudina, kiub ais dan sirap gula untuk mendapatkan secawan hidangan teh pudina segar. 


Rose Tea with Honey

Campurkan 1 kapsul ARISSTO The Queen dengan madu bagi mendapatkan secawan teh beraroma Passion Fruit Black Tea with Honey



Hebat betul, hanya dengan 1 kapsul korang boleh 'cipta' teh kegemaran mengikut citarasa sendiri. Tak perlu lagi keluar ke kafe mahal untuk nikmati secawan teh yang wangi dan menenangkan. Kini korang boleh dapat teh segar dan baru di-brew di rumah sahaja. 

Memang setiap rumah dan office wajib ada. So, guys jangan lupa untuk cari dan cuba sendiri keenakkan teh dari ARISSTO ni. Definitely worth your penny!








Comments

  1. dah ramai rakyat jelata pakai machine coffee Arissto ni i tengok.
    senang, mudah & sedap2 pulak tu flavour tea dia ;)

    ReplyDelete
  2. Aristo memang sedap! SAlam kenal dari Syaza followe baru mummy cici :) Follower #163

    ReplyDelete
  3. Review yang padat. Saya cuma penggemar tea boh je :)

    ReplyDelete
  4. Sedap tuuu.. anyway, ini 1st time sis datang sini.. done follow blog awak.. jemput singgah dan followback nnti ya.. terima kasih =D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts