Skip to main content

Terima Dos Pertama Vaksin Di MIECC, The Mines Seri Kembangan | Vaksin Sinovac

Ayam Sedap Baq Hang Memang Padu | Menu Baru The Chicken Rice Shop

Fuhh bau dia, memang Sedap Baq Hang 



Bulan Ramadhan ni ramai yang ambil peluang untuk luangkan masa bersama keluarga seperti berbuka bersama-sama. 

Tak kisahlah berbuka di restoran kegemaran ataupun di rumah, janji ada memories dengan keluarga tersayang kan. Syok betul makan sama-sama ni.

Ayam Sedap Baq Hang
Kalau sebut je The Chicken Rice Shop mesti dah terbayang nasi ayam sedap, berbau wangi dan sesuai dinikmati seisi keluarga. Sempena Ramadan ini, The Chicken Rice Shop menawar menu terbaru 'Ayam Sedap Baq Hang' . Wah gitcheww. Nama pun dah rasa dekat dengan kita kan

Diperap dengan pelbagai campuran rempah, dipanggan sempurna menjadikan rasa ayam ni istimewa dan semestinya sedap. Lepas tu disalut pulak dengan sos istimewa, ditabur dengan dau kari dan cili kering. Fuhh, aroma dia!

Pelbagai Pilihan Set
Menu ini didatangkan dengan 3 pilihan set iaitu Meal A (1 pax), Meal B (2 pax) dan Meal C (4 pax). Nak lagi special? Setiap set didatangkan dengan Dino Choco Malt. ohh yumms sedapnyaa. Tapi kalau nak tukar air lain pun boleh aje.

Bagi yang nak order Ayam Sedap Baq Hang secara ala-carte pun boleh.


I pilih Meal B iaitu set untuk 2 orang. Portion macam biasa memang puas makan. Set ni juga didatangkan sekali dengan single served chicken (pilihan I semestinya Roasted), pilihan sayur, Nyonya Pai Tea, Sai To Fish Ball soup dan juga soup of the day. 

Fuhh tak perlu nak tambah order. Semua ada dalam set ni. 






Personally, ayam ni agak pedas untuk I. Tapi rasa memang padu. Pedas pedas pun licin I makan. Rasa nak repeat lagi pulak

Memandangkan sekarang ni dah tak boleh dine-in, kenalah tapau atau order delivery je. 

Ayam Sedap Baq Hang ni untuk masa terhad je tau so baik korang order cepat. Nanti dah habis, menyesal pulak. 

Jangan lupa follow The Chicken Rice Shop di social media untuk maklumat lanjut



Comments

  1. Alaaaa...balik kerja nak pi tapau la...nasi ayam...nampak sedap tu ha....

    ReplyDelete
  2. Rasa macam nak berbuka TCRS hari nie

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu