Hey uolls!
Hujung hujung puasa macam ni mesti dah banyak resepi berbuka korang try. Dari main course, minuman sampai lah ke dessert.
Bagi yang suka buat dessert berbuka, I nak share 1 resepi ni yang I jumpa di Facebook. I ada post video di Instagram hari tu, ha ni bagi yang nak tengok resepi boleh follow sini ye
Bahan-Bahan Milk Cheese
1 Biji Isi Mangga
Susu Full Cream 900ml
Susu Pekat Manis 80ml
Cream Cheese 175grm
Bahan-Bahan Toppings
3 Biji Isi Mangga -dadu
Nata De Coco
Jeli Mangga
Biji Selasih
3 Biji Isi Mangga -dadu
Nata De Coco
Jeli Mangga
Biji Selasih
Cara-Cara
1. Blend sebati bahan untuk milk cheese
2. Masukkan bahan-bahan toppings.
3. Gaul rata
4. Sejukkan.
5. Siap!!!
1. Blend sebati bahan untuk milk cheese
2. Masukkan bahan-bahan toppings.
3. Gaul rata
4. Sejukkan.
5. Siap!!!
I gunakan bekas 450ml macam ni, dapat dalam 8 bekas tak silap I.My dad cuba bekukan, boleh dimana macam aiskrim.
Tekstur memang pekat dan sedap. Makan sejuk sejuk, Ya Ampun lemak berkrim. Sejuk je lalu kat tekak.
Jangan lupa cuba!
credit resepi asal: cookingwithhel
Rasa dia beza ke dgn buko mangga?
ReplyDeleteTak pernah makan Buko Mangga. 🤔. Buko Pandan pernahlah.
DeleteKalau compare tekstur , Buko sepatutnya cair sikit. Yang ni pekat
Tak pernah makan Buko Mangga. 🤔. Buko Pandan pernahlah.
DeleteKalau compare tekstur , Buko sepatutnya cair sikit. Yang ni pekat