Skip to main content

Terima Dos Pertama Vaksin Di MIECC, The Mines Seri Kembangan | Vaksin Sinovac

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Assalamualaikum hey everyone!

First of all I nak ucapkan Selamat Hari Raya kat koranggggg. Huwaa apa lah Raya kali ni , norma baharu kan. Lain macam feeling dia.

I yang memang tinggal dengan family pun rasa kelainan, apatah lagi yang tinggal berjauhan. I doakan semoga korang tabah dan tenang hadapi semua ni.

Okay next, Raya! Macam I share entry lepas, Raya tetaplah Raya. Walau dah tahu tak boleh kemana, I tetap beli sehelai baju untuk bebudak ni. Yelah dorang la paling excited pun. Maka, Raya pertama kita berphotoshoot sendirian berhad.

Kononnya I nak check in hotel, dapat ler gambar lawa. Sekali daerah pun tak boleh daaa. Kalau area Ampang ni apa je hotel lawa yang ada HAHAHHA. Dok rumah je ler diam diam


Kalau bab bab bergambar ni, Insya Allah anak-anak I bagi kerjasama yang baik. Berani ko nak rosakkan gambar Mommy! Sembur keluar api dari mulut kang. hahah

(read: Diorang cakap Mommy marah macam naga)

Actually Raya pertama kids bangun agak lewat. I sendiri pun dah bangun pagi, sambung tidur balik. Nikmat okayy hahaha. Jadi tengahari tu terus bersiap pakai lawa lawa dan bergambar.

Diorang ni punyalah tak sabar nak berbaju dan kasut baru, kalau boleh hari hari nak try. Ayy. 

OOTD Anak-Anak


Baju Melayu: MOFF / Lazada
Kasut: Nike Air Max Kids / Lazada
Cermin Mata: SHEIN Kids



Baju Kurung: Kurung Aleena by Precious Kids / Instagram
Kasut: SHEIN Kids
Handbag: SHEIN Kids
Cermin Mata: SHEIN Kids




Baju Melayu: MOFF / Lazada
Kasut: Adidas Superhero Kids / Lazada
Cermin Mata: SHEIN Kids

Begitu lah Raya I. OOTD sampai penat, buat video sudahnya gambar sendiri nan hadooo hahahaa. Actually ada lah, tapi gambar set timer dengan gambar orang sudi tangkapkan kan lain. Gitchew.

Walaupun beraya dengan perasaan 'pelik' dan semestinya bosan, tapi I bersyukur sangat masih diberi peluang bersama dengan orang orang yang I sayang. 

Juadah Raya

Juadah takde apa yang special, takde hidang hidang ko cedok la sendiri. HAHAHAH. 
Biasanya kami memang sediakan 2 ekor ayam & 2kg daging untuk masak rendang, kali ni portion half half je. Yelah untuk makan sendiri je kan. Confirm cepat jemu. 

Yang paling I suka, tak payah susun kerepek/kuih dalam balang HHAHAHAH. I tak suka betul my mom punya balang, jenis besar dan berat. So selalunya lepas basuh, akan tangkup/ keringkan. Lepas tu mula susun kuih dalam balang. Tahun ni takde. Dah lauk pun tak berhidang, kuih pun makan dalam balang tutup merah tu jelah hahaha.



Duit Raya Norma Baru 

Terima kasih juga Aunty Uncle yang bagi duit raya kat anak anak Mommy ni ha. Konsepnya, lalu depan rumah je, dia panggil and hulur. (Lalu sebab rumah flat kan memang kena lalu depan rumah orang ) 

Officemate Ayah pun sama, hampir tiap kali balik kerja dengan segenggam sampul duit raya. Thanks korang! Kawan I siap main post post lagi hahaha, Ada yang bank transfer je. Betul betul norma baharu!


 Seronok tengok baju baju raya cantik korang. Actually I ada beberapa baju yang berkenan. Rasa nak beli tapi pendam dulu. Takdelah, kalau boleh check in hotel ke apa ke syok lah jugak posing. Ni takkan nak posing dalam rumah. Ishhh... 

So I pendam hasrat beli baju lawa (dan mahal), pakai seadanya. Baik I shopping benda lain dulu.

So korang , semenjak duduk rumah ni (or since MCO 1.0) korang suka shopping apa?

Okay gais sampai sini je I membebel.Jangan lupa share cerita raya korang tau.

Toodles,xoxo 

Comments

  1. salam aidilfitri maaf zahir batin.. stay safe ya =)

    jemput join GA di blog
    https://www.sitiyangmenaip.com/2021/05/nz-souvenirs-giveaway-by-sitiyangmenaip.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu