Skip to main content

Terima Dos Pertama Vaksin Di MIECC, The Mines Seri Kembangan | Vaksin Sinovac

Beli Permainan Anak Di Shopee | Magical Garden

Musim PKP macam ni memang bosan. Kalau rumah bawah, boleh ajak anak main camping camping ke berkebun ke tapi ni dengan kawasan yang limited takde tempat nak pergi atau buat.

So I decide nak cari permainan untuk diorang. Rasanya PKP lepas dah bermacam toys I beli. Remote car dah macam macam jenis, lori, patung, doll house, eh macam macam lah. 

Then I saw this 'Magical Garden' ha macam menarik. Actually lebih kepada aktiviti gardening tapi semua benda dah tersedia so takdelah susah.

I memang tak pernah bercucuk tanam dan tak minat pun -__- I tau tengah in trend sekarang, I tumpang tengok je lah pokok pokok orang hehehe


So, sampai je hari tu cepat cepat lah unboxing. Sapa nak tengok boleh check out my Instagram-@mumblingcici  atau teruk klik sini ye Reel





So basically masa mula mula tu kena build the castle dulu. Baru nampak wow kan. I loveee the concept. Budak budak pun excited. Yelah budak kecik macam ni takkan nak bagi pasu coklat tu, hareeyyy tak pandang hahaha. 

Actually ada kerusi, meja kecik bagai. Dan gardening tools. Selain tu ada jugak tanah dan biji benih. Nanti korang tengok tau video unboxing tu.

To be honest I tak berapa berkenan benda berkecah macam ni gais. Tapi asalkan dorang seronok, okay je lah. Bukan selalu pun kan. Lepas tu I ajar dorang sapu. wakakak nampak tak permainan disitu?


Anak-anak I susah sikit nak focus especially kalau benda tu membosankan. Ni nampak masing-masing tekun menyiapkan.

1. Build castle
2. Rendam tanah dalam air sampai kembang (dia tak cakap berapa banyak, cuma katanya appropriate amount of water)
3. Gemburkan tanah
4. Masukkan tanah dalam pot
5. Sprinkle benih

Dia ada bagi 4 jenis biji benih. Kami taknak lah rapat sangat, taknak crowded nanti. So ada banyak je lebih. Kami letak dalam bekas lain. 

Taraa dah siap pun. Rumah kami susah nak dapat cahaya matahari jadi kena letak kat balkoni belakang. Hari hari bebudak ni intai. 

Rasa hari ketiga kot nampak bercambah. 

To be honest, masa baca Magical Garden tu ingat kan tanam je terus tumbuh wakakak. Silly me! And I pun tak tanya seller. Rasanya progress sama macam pokok biasa. Cuma sebab ada lampu lah, butterfly lah nampak lah magical gtew



Okay gais thanks for reading. Nanti I akan update lagi pasal pokok pertama diorang ni. Kalau nak beli boleh klik link ni okay.


So malam ni ada 6.6 Sale kan? Korang dah ready topup Shopee Wallet ke? ehemm beli apa tuuu

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu