Skip to main content

Kempen Tasneem Prihatin Membantu 500 Ibu Mengandung

Order Makanan Di ShopeeFood

Haluuu gais

Korang dah cuba ShopeeFood? Alaa food delivery via Shopee tu. Menarik kan. 

I rasa dah berapa minggu kot ek announce baru teringat nak try. I scroll area I tak banyak choice (or maybe I tak habis scroll kot hahaha). I decide nak order from this one restaurant Chicken Royale. 


Sampai on time dan memang sedap. Bolehlah repeat. Tapi agak pedas untuk I. Haha fries pun pedas oii.

Maybe sebab baru lagi, gambar menu pun belum ada lol. So I order berdasarkan nama je lah


Nak ikutkan I order 2 set ni dengan air tebu premium. Then, rider Shopee call bagitahu dia dah sampai restaurant dan staff inform air tebu takde. Dia tanya macam mana and suruh cakap dengan staff. 

Eh jap  bukan sepatutnya restaurant kena call ke? Dah kenapa rider yang call? Hahaha tapi I tak tanya lah

I tanya staff boleh tukar air lain? Dia cakap ada air mineral saja. Adoii mineral tak payahlah hahhaa. Dia offer side dish. I cakap okay lah nak fries je lah. 

Apa pun I bagi 5 star rating kat rider tu. Tapi sini takde option tip untuk rider macam GrabFood. So kalau nak bagi tip ke kenalah sediakan cash ye.





Nanti nak try order lagilah. Bagi yang belum pernah cuba, bolehlah try sebab tadi ada voucher RM8 off min spend RM25 dan Free Delivery. Wehh jimat gais

Okay 

1. Klik ShopeeFood
2. Scroll restoran yang korang nak. Make sure area/alamat betul ye. 
3. Jangan lupa claim voucher 
3. Lepas checkout tu, masukkan voucher yang ada

Alaa basically macam order GrabFood & Shopee je.




Korang boleh track rider kat sini



Sampai on time. Good job Shopee. Nanti nak cuba kedai lain pulak. Kan ada voucher lagi tu hehehe.


Toodles, xoxo





 

Comments

  1. belum cuba lg...tadi baru nampak rider ShopeeFood..
    meriah jalanraya..warna hijau, pink & orange.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu