Skip to main content

Wagyu Skewer Viral Lot 10 Bukit Bintang

One Bite Dim Sum @ Metro Point Kajang

 Siapa suka makan dim sum? Wuhuu I rasa dim sum ni sesuai dimakan dimana saja, bila bila masa hahaha. 

So hari tu I ke Metro Point Kajang. Memang nak breakfast dim sum. Lawa oii kedai dia. Masa sampai tu takde orang langsung. Awal sangat kot ek.


Konsepnya order di kaunter. Ha tengok menu tu banyak pilihan. Staff bagi recommendation yang patut dicuba

Salted Egg Bun
Dragon Silk
Flower Tea


Cantik kedai ni. Terlupa pulak ambil gambar kedai hahaha.

Ni air Jasmine Flower Blooming Flower tu. Cantik oi. Tapi ni memang healthy drink la sebab takde gula. 


Taraaa kenyang makan breakfast semalam. 

Memang wajib cuba Salted Egg Bun tu. Melimpah limpah weh tak sempat nak rekod sebab tangan dah kotor kan. 

Dim Sum ni nampak je sikit tapi mengenyangkan.


Total ni + 2 lagi air yang takde dalam gambar dalam RM54 kot. Standard price lah kan. 

Masa I nak balik tu, ada family datang . Memang sesuai bawa keluarga. 

Kalau korang berada di kawasan sekitar, bolehlah cuba ye. Tempat best nak bawa anak anak dan keluarga makan-makan di hujung minggu. Boleh jadi port bergambar jugak sebab dekorasi cantik, lighting pun cuns. Ehemm penting tau benda tu kena mention. Maklumlah selalu memang camera  'makan' dulu kan. 

I need something for the gram, ahgitcheww. 







Comments

  1. air tu yg paling suka tu ahhahaa...

    ReplyDelete
  2. Terus terliur tengok dimsum tu. Lama dah tak makan.

    ReplyDelete
  3. Cantik kedai dia very the colourful. Ceria. Tertarik jugak dengan Jasmine Flower Blooming Flower tu. Menarik sangat rupa dia.

    ReplyDelete
  4. nampak sedap. Best juga kebetulan kalau pergi orang tak ramai.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu