Skip to main content

Wagyu Skewer Viral Lot 10 Bukit Bintang

Renew Debit Card Public Bank

 Debit /ATM card I akan tamat bulan March. Ahh bercinta betul lah nak pergi branch. Dari sebelum Covid I memang tak gemar menunggu di bank. Masa sekarang ni lagi lah, ada limit pax dalam bank.

Jadi setelah pujuk diri sendiri, I pun pergilah ke cawangan Public Bank terdekat. I datang dalam 1pm, sebab kalau pagi confirm beratur sampai lot kedai sebelah.

Sampai-sampai je I terus masuk, ingat nak ambil nombor. Plus , macam takde orang beratur je. Sekali staff bertugas suruh I keluar. Lol, manalah saya tahu wakk. 

Dia tanya I urusan apa dan I pun bagitahu debit card replacement. Dia suruh beratur sebelah kiri. Rupa-rupanya untuk urusan kaunter sebelah kanan, dan urusan customer service belah kiri. Makcik kat luar tu tengah tunggu giliran lah tapi dia jenis beratur tak duduk diam. Kehulu kehilir, manalah I tau dia beratur.



Makin lama makin ramai orang. Que untuk kaunter laju juga. Yang I tak bergerak. Eii geram. Entah berapa lama I berdiri, maybe 15 min, akhirnya I dipanggil masuk.

Tapi masuk kena tunggu lagi. Staff bagi nombor dan I tunggu di kerusi. Ada 2 orang je. Rupanya kaunter customer service ada 1 je . Hek eleh patutlah.

Lagi 1 nombor je sampai turn I. Tapi customer tu bukan main lama. Tak tahulah urusan apa sampai staff dok geleng geleng kepala. Kehulu kehilir staff tu. Last last settle jugak. Sampai tang I, cepat je.

Katanya selepas pukul 4pm baru boleh guna. Yeayy, nasib baik dah siap withdraw duit hehe. Boleh bawa Mak pergi makan.


I baca di group, ramai juga tertanya tanya

"Untuk urusan tukar kad bank perlu appointment tak?"

Jawapannya tak perlu.  Datang je beratur pada waktu yang sesuai. 

Selamat beratur semua! 

Read: https://mumblingcici.blogspot.com/2022/01/cara-renew-debit-card-rhb-secara-online.html

Comments

  1. Sekarang ini pergi sebab terpaksa.

    ReplyDelete
  2. Baru tengok my Debit Card tadi, lambat lagi nak expired hehe...

    ReplyDelete
  3. Pernah pi bank ni adoi lama benor..
    Kat luar dekat 20min..masuk dalam 15min..

    ReplyDelete
  4. saya dah tukar online dan kena cas RM12 pulak..

    kalau pergi pejabat minyak memang kena RM10 jua la

    cuma online ini kena tunggu mereka pos ke rumah..

    leceh juga tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu