Skip to main content

Majlis Pelancaran Lagu Baru Omar & Hana - Mudahnya Berzakat

Wagyu Skewer Viral Lot 10 Bukit Bintang

 Hari tu nampak orang post pasal Wagyu Skewer di Twitter. Semua cakap sedap, melt in mouth gitu. Apa lagi, haruslah mencuba.

Untuk elak crowd, I pergi weekday. Lepas hantar Gegirl sekolah, laju laju pecut ke Lot 10. Gigih ye. Kena pantas sebab nanti nak ambil Ash kat Tadika.

Wagyu Skewer Don Don Donki

Lot 10 ni ada 2 entrance. Korang kena ke entrance Don Don Donki. Masa kami sampai tu ada la beberapa orang. Korang kena bayar dulu dan akan dapat nombor giliran. I dapat nombor 31.



Masa ni katanya size SMALL dah habis. Yang ada LARGE saja. Tapi tu lah, LARGE pun besar jari je. Adoii . Padanalah dengan harga kan. Mampu milkk gitu.

Harga Size Large
1 pcs- RM15.80
2 pcs- RM29.80

Gitulah, jimatlah sikit. Boleh buat bayar parking wakakaa. I ambil 4 pcs, jadi total RM59.60. Nak bawa balik untuk Mak dan Ocin. 

Selain dari Wagyu Skewer, ada juga menu lain seperti Menchi-Kastsu (RM7.90). Menyesal pulak tak beli ni. Teringat ingat hahaha. . Kalau korang nak air pun ada.


My friend yang beratur weekend cakap, que agak panjang. Tapi cepat. Ha yang I pergi ni dalam beberapa orang juga. Memang cepat pantas ye dia buat kerja. Nanti dah siap akan panggil nombor.

I dengan Sally cari bangku duduk untuk makan. Panas panas baru sedap. Memang betul melt in mouth gitu. Tapi kalau nak makan sampaj kenyang, kenalah beli banyak sikit. Sobs.


Bawa balik rumah dah agak sejuk dah. Tapi Mak suka. Katanya lembut. Si Abang rasa sikit pun dia mintak lagi. Aduh nanti Mommy beli lagi ye.

Kalau korang teringin, bolehlah singgah di Don Don Donki Lot 10. Ada Halal Cert ye. 

Toodles, xoxo




Comments

  1. baru plan nak search kat halal jakim web...dah dimention di akhir rupanya.

    ReplyDelete
  2. nampak sedap ni, bila lah free nak ke lot 10 ni hehehe

    ReplyDelete
  3. aduh sedapnya cici..tgk pun tau sedap niiii

    ReplyDelete
  4. wahh..bestnya..melt in the mouth...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu