Skip to main content

Molfix Jenama Lampin Dipercayai Ibu Bapa

BeqBeq Steamboat & Grill Ampang Waterfront

 Hari tu rasa teringin nak makan celup celup dan bakar bakar. Teringat ada satu restoran steamboat & grill kat area rumah. Haa ahjomlah kita cuba.



Whatsapp untuk booking. Cepat juga reply. Kami booked untuk 2 dewasa, 1 warga emas dan 3 kanak-kanak. 

Masa sampai tu kosong je. Kena buat pembayaran dulu. Cash atau QR je. Kalau nak soup, cheese kena inform. 

Ha apa lagi kami pun mulalah pilih. Nanny macam biasa cari nasi dulu. I mestilah cari udang kan hehehe. Nasib anak-anak boleh diharap ambil makanan. 

SUKA! Udang fresh ye. Padu betul. Staff pun sangat membantu kalau kita tanya apa-apa. 







Harga kat sini mengikut kategori. 

Dewasa- RM 43
Kanak-kanak- RM 23 ( 6 tahun ke atas)
Warga Emas- RM 33

I rasa sangat berpatutan. Sesuai bawa keluarga datang.





























Berpinggan-pinggan ye. Anak anak memang suka udang. 

Time ni dah start full house. I rasa orang start datang around 8.30pm. Tapi staff sentiasa check kalau ada yang habis. 

Untuk soup, I pilih Tomyam. Personally untuk I sangat pedas adoii. Nasib lah air unlimited. 

Dah siap makan, anak-anak serbu aiskrim. Ada beberapa perisa tapi semua BEKU.Nak korek tak boleh ye. Aduhh. 

Overall sangat berpuas hati dan akan repeat lagi.



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang n

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu