Skip to main content

UNA Residence Sunway Velocity By FiveSense

Yoodo Melancarkan Kempen Build A Malaysian

 Buat pertama kalinya, Yoodo telah bekerjasama dengan Loka Made dan The LINC KL untuk kempen 'Build A Malaysian' sempena Kemerdekaan yang ke-65.

Pameran ini menampilkan 65 tokoh yang telah mengharumkan nama negara dengan pencapaian luar biasa seperti Bapa Kemerdekaan, Tunku Abdul Rahman, pelakon terkenal Dato' Michelle Yeoh dan banyak lagi ikon di luar sana. Selain itu ada juga 16 orang biasa. Kalau nak tahu selanjutnya kenalah datang sendiri. 

I teruja betul melihat prop dan info yang disediakan.



Perbezaan kita (rakyat Malaysia) menjadikan kita unik mengikut cara tersendiri. Tak kira kita bahasa pertuturan atau tradisi, kita tetap mempunyai cara untuk memahami antara satu sama lain. Begitulah dengan Yoodo yang memberi kebebasan kepada pengguna untuk memilih pelan yang diperlukan. 

Kempen ini berlangsung dari 15 Ogos hingga 18 September 2022 di The LINC KL. Ha sempat lagi nak bawa anak-anak ke sini. Pengunjung boleh bergambar dengan props yang disediakan, join aktiviti bengkel DIY dan dapatkan keychain percuma.

Syok tau, boleh belajar cara-cara buat rantai face mask dan button. Dah cukup 4 cop tu bolehlah redeem free gift on weekend pukul 11am-6pm.

Boleh juga join contest Yoodo. Cara-caranya  mudah je

1. Guna template dari @yoodomy highlight

2. Bina 1 karakter yang mewakili diri anda di IG story

3. Search #lokame dan guna sticker untuk menunjukkan Malasiam-ness anda

4. Kongsi karakter dan tag @yoodomy dan @thelokamade 

5. Get featured on our billboard menangi merchandise Do It Malaysian Way Edisi Terhad


Jangan lupa datang.


Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu