Skip to main content

SAFI YOUTH GOLD RETINOL | Produk Penjagaan Wajah Anti- Penuaan Terbaik

Lumira @ Eka Heights | Kediaman Selesa Dan Moden Untuk Keluarga

 Hari tu berbincang dengan suami, kami ambil keputusan nak cari rumah di 2 tingkat yang lebih selesa. Maklumlah anak anak semakin membesar dan kami perlukan rumah yang lebih luas.

 
Ternampak iklan Lumira yang terletak di Eka Height.


Lumira di Eka Height menawarkan pengalaman gaya hidup dengan sentuhan modern dan inovatif.
 
Rumah teres 2 tingkat ini berkeluasan bermula dari 1607 sf (intermediate) dan mempunyai 4 bilik tidur dan 3 bilik air.
 
Dengan konsep susun atur terbuka, lebih luas dan fleksibel. Kami berniat nak bawa Atok dan Nenek tinggal bersama. Bilik tetamu yang terletak di tingkat bawah juga luas boleh memuatkan katil bersaiz queen.
 
Ruang belakang rumah luas sehingga 14ft. Boleh dijadikan taman mini herba, laundry room ataupun ruang dapur terbuka. Seronok tengok ruang laman macam tu, macam macam idea datang.
 
Ruang depan boleh memuatkan 2 kereta. Jadi senanglah untuk kami suami isteri.
 
 
Penduduk di Lumina boleh memilih untuk beriadah  di di Mageka Park. Taman bertemakan mageka yang berkeluasan 15.5 ekar ini sesuai untuk aktiviti luar sekeluarga.
 
 
Antara tarikan estetik yang terdapat di sini ialah Cage with Picnic Table, Tree House Cage with Rabbit Sculpture Slide, tasik dan viewing deck.
 
Selain itu, penduduk juga boleh ke taman rekreasi di Park yang terletak di Lumira dengan pelbagai kemudahan seperti gimnasium, basketball court, tasek, taman permainan & sebagainya.




Lokasi juga strategik berhampiran dengan pelbagai kemudahan seperti d'Tempat Country Club, X Park Sendayan dan Sendayan TechValley
 
 
Ibu bapa juga tidak perlu risau kerana terdapat beberapa pilihan sekolah di sekitar perumahan. Antaranya ialah Matrix Global Schools, SJK (C) Bandar Sri Sendayan, SMK Bandar Baru Sri Sendayan dan SJK (T) Bandar Sri Sendayan.
 
Kawasan kediaman ini juga dilengkapi dengan ciri keselamatan seperti perimeter fencing dan juga pondok rukun tetangga.


Selain itu, Lumina di Eka Height terletak berhampiran dengan Tiara Sendayan Biz, Sendayan Metropark, Sendayan Merchant Square, Mydin S2 dan banyak lagi pasaraya terkemuka dan memberi kemudahan untuk penduduk.
 
Eka Height terletak di Barat Seremban dan mudah diakses melalui  lebuhraya utama seperti Lebuhraya Utara Selatan dan KLIA Linkage.
 
Bandar ini mempunyai  10 precint rumah teres link dengan jumlah keseluruhan sebanyak 3,620 unit rumah.
 

Lumira di Eka Height menawarkan keselesaan untuk penduduk setempat. Kesemua kemudahan seperti masjid dan hub komersial terletak dalam jarak dekat.
 
 
Daftar sekarang https://www.ekaheights.com atau hubungi 1800 88 2688 untuk mengetahui maklumat lanjut!
 

Comments

  1. Area Eka Height memang Relax dengan greenery, Surrounding with Gunung bukit waterfall

    ReplyDelete
  2. memang impian sungguh la Lumira niii...Sally suka sangat dia punya persekitaran...sempurna utk bina keluarga dekat sini...kan?

    ReplyDelete
  3. Memang cantik sungguh la kawasan nie. Rumahnya pun luas dan sesuai nak membesarkan keluarga. Macam nak satu gak!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang n

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu