Skip to main content

BookXcess Kini Di MyTown

SPAN OFFERS RM200 VOUCHER TO BUY WATER-EFFICIENT WASHING MACHINES IN THE JIMAT AIR 1.0 CAMPAIGN

 Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) is teaming up with Shopee to encourage Malaysians to use water-efficient products through the Jimat Air 1.0 campaign, from now to 31 December 2021.

 

Malaysian households will be provided with a RM200 voucher when buying the selected water-efficient washing machines approved by SPAN through the e-commerce platform. There are more than 200 types of washing machines carrying the “Jimat 1.0” tag for ease of identification, to be featured in this campaign via a microsite.

 

The Jimat Air 1.0 microsite can be found in the Buy Malaysia in-app portal on the Shopee app homepage. Users can also reach the microsite by typing “Jimat Air” or “SPAN on Shopee”  at the search bar.

 



Dato' Haji Ahmad Faizal bin Abdul Rahman, SPAN Chief Executive Officer said “Due to the increase of economic activities and population as well as urbanization, clean water has already become a scarce commodity in the country, therefore, it is important to educate the mindsets of Malaysians towards water conservation. I am hoping that each Malaysian can gradually reduce the amount of water that they consume daily through the awareness of programs such as the Jimat Air 1.0 campaign. Our ultimate goal is to reduce the country’s water consumption from the current 241 litre per capita per day, to 160 litre per capita per day by 2030.”

 

Kenneth Soh, Shopee Senior Manager (Marketing) said “Water plays an important role in our daily lives. Everyone has their responsibility in ensuring sufficient resources for years to come. Besides environmental conservation, consumers will not only obtain the savings from the vouchers, but they will eventually be benefitting from the reduction of their water bills. We thank SPAN for allowing us to be a part of this campaign which has a lasting impact not just on the lives of people but also the environment.”

 

For greater savings and a more rewarding experience, Malaysians can also look for deals during the e-commerce platform’s 10.10 Brands Festival which will take place from 20 September till 10 October 2021. The 10.10 Brands Festival will be offering Free Shipping Vouchers with a minimum spend of RM10 and 50% off Big Brand Discounts, along with a chance to Tap and Win a Toyota Vios. The lucky winner will be announced on 13 October 2021.

 

To find out more details regarding the Jimat Air 1.0 campaign, visit https://shopee.com.my/m/jimatair.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu