Skip to main content

Kempen Tasneem Prihatin Membantu 500 Ibu Mengandung

Philea Mines Beach Resort | Pantai Di Tengah Bandar

 Ada yang rindu pantai ke tu? 

Tahu tak ada 'pantai buatan' di tengah kota? Ye gais, betul betul di The Mines. Tak pernah tahu pun wujud. 

So Last Sunday I bawa anak anak ke Philea Mines Beach Resort. Room rate agak murah, lebih kurang RM 140 per night untuk bilik Deluxe Plus

Ingatkan check in hari Ahad takde orang. Cis , check in kena beratur gais. Ada 2 recep bertugas, kena lah que. Ada 4 orang kot depan I. Recep cakap full house hari tu. Ahaaa no wonder lah

Kebanyakkan yang datang ialah family dengan anak kecik. I dengar ada yang mintak connecting room. Haa next time bolehlah bawa Mak Abah sekali

Kat sini dah tulis siap siap 2 adult & 2 kids je dalam bilik. Time check in dia tak check pun. Tapi jujurlah pada diri sendiriii, tiberrr hahahha


Extra bed cuma RM 100 per bed. Bergantung kepada availability jugak. I request untuk extra bed. Nasib ada. Kalau tak, kejung jugak tidur berlima atas katil tu.

I baru tau kat sini boleh memancing. No wonder nampak this one group bawa joran tu ha. 



Deluxe Plus Room

Pada I bilik ni biasa biasa je. Takde apa apa WOWWW factor. Harga pun murah, jadi tak de lah nak expect lebih lebih

Bathroom luas, ada shower ada bathub. 

TV dia pelik sikit. Asyik asyik no signal. Pastu menyeramkan pulak hahahha. I biarkan dia blank, tetiba keluar suara. Keluar gambar lepas tu stuck tapi ada suara wakakakka. Scary betul.

I tak complaint apa apa pun. Malas -.-




Kolam Ala Pantai

Haaa ni part yang I nak highlight. Masa check in I siap tanya , "pool kena book tak?". Katanya tak perlu.

Wuhuuu.  

So dalam 4pm kami pun turun. Time tu tak ramai orang lah. Kalau dah 5pm macam tu bertambah ramai. Tapi tak jadi masalah pun sebab pool tu luas. 

Mula-mula dorang dok geli geli sebab pijak pasir. Lama lama taknak naik . HHAHAHA. 

Gelongsor tu turun kat tempat cetek. Ada je budak kecik, budak besar, makpak budak pun join sekali hahahah

Tapi tak tahulah ada part tajam ke apa. Dengar beberapa budak ngadu kaki sakit. Gegirl pulak, siap berdarah. Aiyoo sikit je. Tapi meraung bagai. Dia blame Abang sebab pujuk dia naik.

Abang naik banyak kali. Ada juga mengadu terhentak bontot tapi tak serik. 






Sebelah tali tu (Gegirl cakap bentuk macam sosej LOL), masih lagi paras kedalaman yang sama. Makin jauh makin dalam. Tapi tak pasti sampai mana sebab I malaa bergerak. Hahahah. Dok melayan Gegirl kat situ je. Tu pun sebab dia melalak. Kalau tak, tak kuasa gais!

Ada tanya , air tu air apa? Err I pun tak pasti. Tak pernah terfikir pulak nak tanya kat staff hahahhahaah

Mak ada borak borak dengan pengunjung situ jugak. Abang tu cakap ni air tasik dan bebas klorin. Wah gitchew. So kira air tu mengalir ke sini ke apa? Lepas tu dia keluar ikut mana ? Hahahha

Pening saya wakkk. I malas fikir benda remeh. Kalau korang nak, fikir sendiri okkk or lagi senang tanya je lah kat page hotel tu .

Private Pool 

Ye uolls ada private pool kat sini. Tapi err secoet je hahaha. Atau sebab I tengok kolam dia besauuu jadi bila tengok private pool dah macam perigi pulak hahahha

Kalau I ada anak kecik, I akan bagi dia berendam dalam ni. Ha baru lah privacy gitu

Tak silap I ada 2 jenis. Korang boleh refer kat sini ye



Sini pun ada banyak insta-worthy spot untuk bergambar. Semua cantik cantik. My mom cakap ada kolam ikan kat belah Villa sana tapi I tak pergi tengok belah sana pulak.






Cafe
Tak silap I, cafe sini tutup. Tapi jangan risau sini kat sebelah mall je. Delivery pun senang sebab banyak resto dalam list

Kat 'tepi pantai' tu strictly no food and drink ye. Tapi ada spot yang dorang sediakan kerusi meja untuk orang ramai makan sambil menikmati view pantai ahgitchewww

Tu, boleh makan di kerusi meja yang disediakan


So adakah berbaloi untuk repeat? YES! I akan repeat nanti. Nak bawa Abah sekali. Mesti dia suka memancing nanti heheehe. Lepas tu nak cuba Villa dia pulak lah. Tapi tak pasti rate harga macam mana. 

Toodles, xoxo

















Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu