Skip to main content

Majlis Pelancaran Lagu Baru Omar & Hana - Mudahnya Berzakat

5 Idea Hadiah Untuk Guru Dari Shopee

Antara sambutan yang ditunggu-tunggu di sekolah ialah Hari Guru. Teringat kemeriahan sambutan masa zaman I sekolah dulu. Ada persembahan guru, ucapan dari pelajar dan sebagainya. 

Selalunya I akan sediakan hadiah untuk cikgu kegemaran. Sama ada cikgu kelas atau cikgu subject fav. Zaman tu hadiah pilihan ialah signing pen yang siap dalam bekas tu. Selalu I pilih brand Pilot atau Faber Castell lah

Waktu sekarang ni rasanya anak-anak I tak berkesempatan nak rasa sambutan tu tapi I tetap sediakan hadiah untuk cikgu cikgu diorang. Tak dinafikan, dengan 'wujud'nya cikgu favourite ni lah buatkan diorang semangat nak ke sekolah ye. 

Hadiah ni tak payah tunggu Hari Guru je, penggal akhir sekolah pun boleh. Meh I listkan antara hadiah yang jadi pilihan untuk bagi kat guru

 1. Brooch

Hadiah ni paling senang dan mampu milik. Paling penting berguna especially kalau cikgu tu bertudung. Yang ni siap dengan box, jadi senang cuma perlu balut / tambah reben je.

Link: https://shope.ee/1pxJnNYFgP



2. Sejadah Travel

Sejadah ada banyak jenis kan. Ada sejadah biasa, sejadah travel yang nipis dan senang dilipat dan sejadah untuk muka. Pada I kesemuanya memudahkan. 

Boleh disimpan dalam kereta, laci tempat kerja dan dibawa kesana sini. 

Link: https://shope.ee/6A6IxckIAy

3. Inner Tudung

Antara hadiah yang praktikal. Ada banyak jenama di pasaran . Yang ni ada 2 jenama yang sentiasa laku keras. 

Link: https://shope.ee/Ap3YHjUem


4. Tote Bag

Tengah in trend ni. Boleh simpan buku, alat tulis, paperwork atau telekung. Sangat berguna untuk cikgu cikgu.

Ada banyak pilihan jenama dan ada yang boleh customized. 



5. Pencil Holder (Stationery)

Antara hadiah yang berguna untuk cikgu semestinya stationery. Ha banyak pilihan kan. Ada marker, signature pen, pen merah dan sebagainya.

Pencil holder pun sangat berguna. Bolehlah cikgu letak alat tulis kat dalam tu. Nampak lebih kemas dan comel



Senang nak cari hadiah sekarang ni dengan Shopee. Banyak lagi sebenarnya yang boleh dibeli.   Nak tambah bunga, kad ucapan dan coklat pun boleh. 

I nak ambil kesempatan ni nak wish Selamat Hari Guru kat semua cikgu cikgu Malaysia. Kawan-kawan I sendiri pun ramai jadi cikgu. Ada yang tukar bidang, ada yang halfway dan ada yang masih mengajar.









Comments

  1. Meriah sambutan Hari Guru tahun ni, almaklumlah sudah 2 tahun tiada sambutan sebegini dibenarkan. Seronok tengok sedara-mara. kawan-kawan cikgu yg happy dgn sambutan kali ni.

    ReplyDelete
  2. come-comel hadiahnya..mesti cikgu suka punya lah

    ReplyDelete
  3. guru pompuan comel2 hadiahnya...cikgu lelaki payah sikit nak cari hadiah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu