Skip to main content

10 Tawaran 'Early Bird' Voucher Untuk Bufet Ramadan 2023

5 Faktor Tiara Sendayan Menjadi Projek Terlaris

Memiliki kediaman sendiri ialah impian setiap orang. Bukan senang untuk buat keputusan membeli rumah. Banyak faktor yang perlu diambil kira dari pelbagai segi.

Salah satu projek yang bakal dilancarkan ialah projek perumahan terbaru Tiara Sendayan yang terletak 10 min dari KLIA.

Jom kita tengok Apa Faktor Tiara Sendayan Menjadi Projek Terlaris

 

1. Lokasi Strategik

Tiara Sendayan menjadi projek perumahan terlaris dan diminati ramai kerana lokasi yang stategik berdekatan lebuh raya utama iaitu North-South Expressway . Lebuh raya merupakan penghubung utama lalu lintas dan ini akan memudahkan pergerakan penduduk untuk keluar bekerja.

Tiara Sendayan juga berdekatan dengan pelbagai tarikan seperti KLIA, sekolah,pusat perubatan dan kedai-kedai.

Antara sekolah berdekatan yang kurang dari 7KM ialah

👉🏻SK Sendayan

👉🏻SMK Bandar Sri  Sendayan

👉🏻SMK (Felda) Sri Sendayan

 

2. Saiz Rumah Besar

Rumah jenis Double Storey Link Home ini berkeluasan 2,000 sqft atau 20' x 70'. Mempunyai 4 Bilik Tidur dan 3 Bilik Mandi.

Rumah jenis ini menjadi pilihan keluarga besar kerana faktor saiz yang luas dan selesa.

 

3. Kemudahan Untuk Penduduk

Tiara Sendayan menawarkan pelbagai kemudahan lengkap untuk penduduk seperti Kawasan Perumahan Berpagar dan Keahlian Club House PERCUMA

Selain itu, penduduk juga boleh beriadah di Central Park yang berkeluasan 12 ekar. Terdapat pelbagai sukan dan rekreasi termasuklah

👉🏻Gelanggang Futsal

👉🏻 Gelanggang Bola Keranjang

👉🏻 Trek Jogging

👉🏻Function Area

Penduduk boleh beriadah sambil menikmati kehijauan di sekeliling. Nak luangkan masa bersama keluarga dan kawan-kawan? Boleh berkelah dan bermain layang-layang di Hive Lawn. Selain itu terdapat juga taman permainan yang luas dan selamat untuk kanak-kanak.

Kawalan ketat keselamatan  24 jam tersedia jadi  penduduk tidak perlu bimbang.

 

4. Harga Hartanah

Umum kita tahu, harga hartanah semakin naik setiap tahun. Bukan mudah untuk membeli rumah idaman dengan harga yang mampu milik. Tiara Sendayan menawarkan pelbagai fasiliti untuk penduduk dengan harga mampu milik iaitu bermula dari RM578,888 sahaja.

Target utama projek ini ialah untuk keluarga M40 yang berpendapatan isi rumah lebih kurang RM 6,000 sebulan. Anggaran pembeli berumur 30 tahun ke 45 tahun sama ada sebagai tempat tinggal atau pun pelaburan masa akan datang.

 

5. Developer Dipercayai

 Bukan mudah untuk melaburkan duit beratus ribu untuk membeli rumah. Antara faktor lain ialah developer yang dipercayai. Matrix Concepts Holdings Berhad telah memenangi pelbagai anugerah termasuklah

 

👉🏻The Edge Excellence Award 2022 (TEPEA)

👉🏻 The Edge Billion Ringgit Club 2022

👉🏻The Malaysia Developer Awards 2022 (Top 10 for Market Capitalisation of RM 1 Billion and above)

👉🏻TheStar Property Award 2022

 

Setakat ini hampir 13 projek perumahan habis dijual dalam masa 3 tahun termasuk 2,118 unit Tiara Sendayan telah diserahkan kepada pembeli.

Bagi yang berminat bolehlah hubungi nombor 1-800-88-2688 atau layari laman web rasmi https://tiarasendayan.com.

Bagi yang nak tengok showroom boleh ke alamat berikut

Matrix Galleria @ d'Tempat Country Club,

 PT 12653, Jalan Pusat Dagangan Sendayan 1,

71950 Bandar Sri Sendayan, Negeri Sembilan.

 

Jangan lupa ikuti media sosial rasmi mereka  https://www.facebook.com/matrixconceptshomes & di Instagram https://www.instagram.com/matrix_concepts

Comments

  1. Tiara Sendayan kini jadi pilihan. Ramai yang dah ambil kunci kat situ. Terbaik

    ReplyDelete
  2. Hari Tu bila terhegeh2 cari rumah, tiara sendayan ni la Yang lalu Dalam fikiran. Tempat cantik Dan berbaloi membeli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka rekabentuk rumah dan konsep hijau perumahan ni

      Delete
  3. Memang berbaloi kalau beli rumah kat Tiara Sendayan nie kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kak Sue. Anak makin membesar ni mmg kami aim nak cari rumah lebih selesa.

      Delete
  4. Cantik perumahan sini.. tenang dan banyak kemudahan

    ReplyDelete
  5. Menarik sbb lokasi dia di Seremban dan byk fasiliti dekat sekitar. Mmg berbaloi kalau beli buat aset atau utk jadikan kediaman keluarga kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan awak. Anak anak makin membesar ni memang kami aim cari rumah lebih besar dan selesa

      Delete
  6. Rumah idaman nak cari yang ada tanah bawah dan juga selesa macma ni segala kemudahan ada untuk pelaburan jugakan...

    ReplyDelete
  7. development berkualiti, kawasan ni memang awesome.

    ReplyDelete
  8. Nell suka concept rumah ni yang banyak bilik tidur and toilet mencukupi bah! Love the location too! Boleh la consider Tiara Sendayan ni kan, the best long term investment bah ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Ambil JPJ Test (Dan Gagal)

Holla gais! Alkisah I belajar kereta ni memang dah lama dari tahun lepas. Tapi lepas class 3x I malas betul nak teruskan next step. Tergantunglah nak dekat setahun. Bulan 3 baru terbuka hati nak sambung kelas (ada lebihan masa) lepas tu terus QTI yeayy lulus boleh proceed JPJ I memang gedebak gedebuk tahap apa entah nak test ni. Sehari sebelum siap cirit birit plus demam.  Malam tu tidur boleh pulak terjaga setiap sejam. Adoi macam macam dugaan  So pagi tu macam biasa kami naik van beramai-ramai ke Imkeda Cheras. Cikgu bagi briefing sikit lepas tu kami kena check nama kat board dia. Hafal nombor giliran sebab akan dipanggil berdasarkan nombor.  Ha ni lah board nya. Korang kena tengok korang Sesi berapa dan nombor berapa.  Lepas tu korang dah kena start berdikari. Pergi ke pondok kat bawah tu, jumpa JPJ dan dapatkan pass. Dia akan tanya nombor berapa lepas tu dia bagi pass dan kena fill up borang. Ala isi sikit je.  Kat sini please lah bawak pen. Siap

Tips Lulus Parking Sisi & 3 Penjuru IMKEDA Cheras

I rasa dalam banyak banyak rutin litar, parking sisi adalah yang agak digeruni lagi lagi kalau untuk orang yang tak pernah drive macam I kan.  Actually teringin nak buat video parking sisi dengan Cikgu I, tapi macam tak kesampaian je HAHAHA. yelah masa belajar terhad. Tak dan pulak aku nak pacak tripod kat tepi tu LOL.  So sini I nak share tips apa yang Fizzi ajar I lah. I ni jenis MEMBACA . Maksudnya I tak boleh faham dengan Melihat  atau mendengar atau membuat. I kena baca baru paham hahaha. so gigih lah I buat nota CARA-CARA MASUK PARKING 1. Samakan bahu dengan garisan 2. Pusing kiri habis. Reverse sampai nampak batu divider paling hujung dalam cermin sisi kanan 3. Luruskan tayar (pusing 2x), sampai tayar belakang atas garisan 4. Kanan habis sampai masuk petak 5. Tukar gear D, kiri habis luruskan kereta Ni antara video contoh tapi tak full lah View this post on Instagram Hye guys Kepada yang n

Kemensah Chalet & Waterfall

Kemensah ni belakang Zoo Negara, dekat je uolls tapi baru first time I sampai. I saja lah booked chalet untuk siang (rate lain lain ye) . Plannya nak BBQ bersama keluarga lah uolls. Lama tak bawa budak budak tu mandi sungai   Payah jugak nak book kat sini. Kalau walk-in sure penuh. Nak msg/call/FB payah jugak sebab takde line. I baca review, orang siap book sebulan awal. Rezeki I lah booked sehari sebelum datang.     I rasa yang ni agak isolated sikit. Actually I mati mati ingat I booked Celi Chalet . Ya Auloh malunya. I dah park then pergi lah kat kaunter (basically dia bukak meja macam orang jaga parking tu je). Sekali dia kata I takde booking. Nak walk in memang takde. Pastu dia cakap   "kak, maybe akak salah tempat kot. Kita takde staff nama Heri. Mungkin akak boleh try chalet sana"   Kiranya nak ke Kemensah Chalet ni memang lalu Celi dulu. Baiknya dia , bagi kita park kat situ   Masa I datang around 9am memang takde orang lagi. Heri (staff tu) tu